יעל שני, דרך סין - קליניקה לרפואה סינית ושיאצו

דף הבית >> תחומי התמחות >> אונקולוגיה (סרטן)

סרטן בראי הרפואה הסינית

נראה שאין צורך להסביר מהי מחלת הסרטן. מספרם של החולים במחלת הסרטן נמצא כל הזמן במגמת עלייה ובישראל מדברים על כך שאדם אחד מכל שלושה יחלה במחלה בשלב כלשהו בחייו. כך שדי סביר שכל אחד מאיתנו, או חווה את המחלה על בשרו, או מכיר אדם בסביבתו הקרובה שחלה בה.


בקצרה ניתן לומר שסרטן הוא שם כולל לאוסף של מחלות, שהמשותף להן הוא חלוקת תאים לא מבוקרת ולא מאוזנת בגוף, הגורמת להתפתחותו של גידול, ומונעת ממערכות הגוף לתפקד כהלכה.

לשמחתנו, במקביל לעלייה במספר החולים גם שיטות הריפוי משתכללות, ובמקרים רבים ניתן להתגבר על המחלה, שבעבר היתה קטלנית. עם זאת, שיעורי התמותה מן המחלה עדיין גבוהים והחיים עם המחלה קשים. החולים סובלים מכאבים ואיכות החיים שלהם נפגעת באופן משמעותי. רבים מחפשים, לכן, דרכים נוספות להתמודד עם המחלה.


התמודדות עם מחלת הסרטן דורשת בדרך-כלל שינוי משמעותי באורח החיים של המטופל. הרפואה הסינית, בעלת הגישה הוליסטית, מספקת את ההשלמה הנדרשת לטיפולים שמספקת הרפואה המערבית, כשהיא לוקחת בחשבון גם היבטי גוף-נפש, אורח חיים, תזונה ותנאים סביבתיים. היום כבר ניתן לומר, כי אינטגרציה בין הרפואה הסינית לרפואה המערבית, משפרת את אפקטיביות ההחלמה מסרטן, ומאפשרת הקלה בסבל, שיפור איכות החיים, והורדת הסיכויים להישנות המחלה ולהתפשטות של גרורות.


הרפואה הסינית מתייחסת למחלת הסרטן כבר בכתבים העתיקים ביותר. בספר הרפואה הפנימית של הקיסר הצהוב, משנת 2600 לפני הספירה, מוזכרים גידולים ממאירים שונים. מאז, לאורך השנים, ספרים רבים העוסקים ברפואה הסינית, תיארו את גורמי מחלת הסרטן ואת השפעתם על הגוף, והציעו דרכי טיפול בגידולים סרטניים חיצוניים (כמו סרטן השד) ופנימיים (כמו סרטן הריאות).


טיפול בחולים בסרטן באמצעות הרפואה הסינית מכוון לשתי מטרות עיקריות: לחזק את מנגנוני הגוף הנלחמים בתאים הסרטניים ולאפשר להם לבצע את תפקידם בצורה המיטבית ולהקל על תופעות הלוואי שגורמת המחלה – הן הפיזיות והן הנפשיות.


המטפל ברפואה סינית מתייחס למטופל על כל היבטיו – מצב המחלה, הטיפול המערבי שהוא מקבל, הסימפטומים מהם הוא סובל, מצבו הפיזי ומצבו הנפשי – ובהתאם לכך מתאים לו את הטיפול.

הטיפול משתנה, כמובן, בהתאם לטיפול המערבי שהמטופל מקבל במקביל. לדוגמא:

  • במקביל לטיפולי כימותרפיה או הקרנות – חשוב מאוד לתת טיפול משלים באמצעות הרפואה הסינית במקביל לטיפול כימותרפיה או הקרנות. הטיפול עובד בעיקר על חיזוק הגוף והמערכת החיסונית, כדי לאפשר לגוף לעמוד טוב יותר בטיפול, ולצמצם את תופעות הלוואי שלו, כגון: חולשה, בחילות, הקאות, נשירת שיער, כאב נוירופטי , ספירת דם נמוכה (שלא מאפשרת המשך טיפול), רעילות המצטברת בגוף, הפרעות שינה, וכן הקלה על לחץ, מתח, חרדות ודיכאון.

  • לאחר טיפולי כימותרפיה או הקרנות – ממשיך הטיפול להתמקד בחיזוק כללי של הגוף (על מנת לאפשר לו להתאושש), אך גם עוסק בניקוי ה"פילטרים" של הגוף (בעיקר הכבד והכליות), שעובדים קשה במהלך הטיפול כדי לסנן את הרעלים שמוחדרים לגוף

  • טיפול בגידולים – לכל סוג סרטן קיים פרוטוקול טיפול שונה ברפואה המערבית, לפי הערכת הזמן שייקח לגידול להתפשט מאזור אחד בגוף לאזור אחר. לדוגמא: סרטן לבלב נוטה לשלוח גרורה לכבד תוך שנתיים מסיום טיפולי הכימותרפיה (אחרי שהגוף כביכול "נקי"). הגישה הטיפולית המערבית היא, לעצור את הטיפולים, לבצע מעקב כל שלושה חודשים, ורק אם וכאשר מזהים שהסרטן חוזר, לתקוף אותו שוב באמצעות הטיפולים.
    הטיפול המשלים ברפואה הסינית יעבוד באינטנסיביות, ללא הפסקה, לאורך כל התקופה, במקביל לשנתיים ה"מסוכנות" הללו, על מנת למנוע את התפשטות הגידול לכבד. עיקר מיקוד הטיפול הוא בחיזוק המערכת החיסונית, כדי שתוכל להיאבק בהתפתחותם של גידולים.
    בנוסף, אם מגיעים למצב בו לא ניתן לחזור ולתת את הטיפול הכימותרפי (כאשר הגוף במצב שאינו מאפשר זאת), ממשיכים לטפל באמצעות הרפואה הסינית. מדהים לראות במקרים כאלו את הגידול מצטמצם עם הזמן.


שיתוף פעולה נכון בין הרפואה הסינית לרפואה המערבית, יכול לעצור או למנוע התפתחות של גידולים מסויימים, ולאפשר למטופל לחיות לאורך זמן רב יותר, באיכות חיים טובה יותר, תוך הפחתה של כאבים וסבל.


הטיפול מבוצע באמצעות שיאצו ודיקור סיני, בשילוב צמחי מרפא סיניים והמלצות לתזונה נכונה ואורח חיים מתאים.

 
 

דרך סין - בקרו אותנו בפייסבוק
התחברו לקבלת עידכונים קישור לפייסבוק

המאבק בנגיף הקורונה
כתבה ב-YNET על האופן בו נעשה שימוש ברפואה הסינית על מנת להילחם בנגיף הקורונה בסין.
בואו לשמוע את יעל בשידור
ראיון עם יעל שני בתוכנית רדיו בהנחיית פאר לי שחר, בנושא דיכאון וחרדה בהיבט של רפואה סינית. את יעל אפשר לשמוע החל מדקה 30:40. 

גיל המעבר בראיה הוליסטית
כתבה מאת יעל שני (עיתון "הישוב"): טיפול בתופעות גיל המעבר בגישה אינטגרטיבית מערבית וסינית.
לקריאת הכתבה >>>
 
לא על ה-CHONG לבדו
כתבה מאת יעל שני (עיתון "אורז"): שימוש במרידאנים לטיפול בנשים.
לקריאת הכתבה >>>

יעל שני בבית מרקחת סיני
יעל שני בבית מרקחת סיני
יעל שני, דרך סין - קליניקה לרפואה סינית ושיאצו
לייבסיטי - בניית אתרים