יעל שני, דרך סין - קליניקה לרפואה סינית ושיאצו

דף הבית >> בעיות בדרכי הנשימה >> ברונכיטיס

ברונכיטיס

האוויר שאנו שואפים דרך חלל הפה והאף יורד דרך הגרון אל קנה הנשימה. קנה הנשימה מתחלק לשני נתיבי אוויר קטנים יותר, הנקראים סמפונות, שכל אחד מהם מעביר אוויר לאחת הריאות. ברונכיטיס, או בעברית דלקת הסימפונות, היא מצב שבו נוצרת דלקת באחד מנתיבי האוויר הללו. קיימים שני סוגים עיקריים של ברונכיטיס: דלקת חריפה או דלקת כרונית.


מצב של דלקת חריפה מתפתח בדרך כלל מזיהום נגיפי, כגון הצטננות, אך לעיתים גם מאלרגנים המצויים במזון או בסביבה וגורמים לעודף ליחה בריאות. הסימפטומים הראשונים דומים לאלו של צינון ושפעת וכוללים: חום גבוה, נזלת, תשישות, כאבי גרון, כאבי שרירים, קוצר נשימה וצפצופים בנשימה, כאבים בחזה ושיעול יבש. לאחר מספר ימים הסימפטומים עלולים להחריף, ובעיקר השיעול – שהופך משיעול יבש לשיעול שמלווה בליחה רבה, שצבעה צהוב או ירוק. בהינתן טיפול מתאים, הדלקת החריפה חולפת לאחר מספר שבועות. אולם, השיעול והנשימה המצפצפת יכולים להמשיך ללוות את החולה עוד מספר שבועות. אם לא מטפלים בדלקת הזו, היא עלולה להתפתח לכדי דלקת ריאות.


המצב של דלקת כרונית מתפתח לרוב בהמשך לדלקת החריפה, החוזרת ונשנית מדי מספר חודשים, ולאורך זמן עלולה לגרום לנזק קבוע ברירית הסמפונות. גורמים נוספים לדלקת הכרונית יכולים להיות גירויים קבועים לסמפונות, כגון חשיפה לעישון, זיהום אוויר, אלרגיה קשה במערכת הנשימה, מזג אוויר קר וטחוב ועוד. הסימפטומים העיקריים כוללים שיעול כבד עם ליחה מרובה וקוצר נשימה בזמן מנוחה, הנמשכים שלושה חודשים לפחות. בנוסף, עשויים להיות גם שפתיים כחולות, נפיחות בקרסוליים, בכפות הרגליים וברגליים.


הטיפול בברונכיטיס ברפואה המערבית

הדלקת החריפה, שנוצרת מוירוס, בדרך כלל עוברת מעצמה. שימוש במכשיר אדים, מנוחה, צריכת נוזלים מוגברת ולקיחת תרופות נגד שיעול, מקלים על התסמינים. כאשר הגורם למחלה הוא זיהום חיידקים, תינתן גם אנטיביוטיקה.


הטיפול בברונכיטיס ברפואה הסינית

הטיפול ברפואה הסינית משלב שיאצו, דיקור סיני, צמחי מרפא והמלצות לתזונה ואורח חיים מתאימים. הטיפול מתמקד בחיזוק המערכת החיסונית, ניקוז נוזלים והוצאת חום וליחה מן הגוף והחזרת האיזון לזרימת האנרגיה בגוף ובעיקר סביב הריאות.


כמה טיפים לגבי תזונה שמסייעת להקל על תסמיני הברונכיטיס:

  • כדאי להימנע מצריכת מזונות המעוררים היווצרות של ליחה, כמו מאכלי חלב, מאכלים מטוגנים, שוקולד ובננות.
  • מומלץ לצרוך מזונות שמדללים ליחה, כמו מרק עוף
  • מומלץ לצרוך מזונות שמחזקים את המערכת החיסונית, כמו שום או ג'ינג'ר
 

דרך סין - בקרו אותנו בפייסבוק
התחברו לקבלת עידכונים קישור לפייסבוק

המאבק בנגיף הקורונה
כתבה ב-YNET על האופן בו נעשה שימוש ברפואה הסינית על מנת להילחם בנגיף הקורונה בסין.
בואו לשמוע את יעל בשידור
ראיון עם יעל שני בתוכנית רדיו בהנחיית פאר לי שחר, בנושא דיכאון וחרדה בהיבט של רפואה סינית. את יעל אפשר לשמוע החל מדקה 30:40. 

גיל המעבר בראיה הוליסטית
כתבה מאת יעל שני (עיתון "הישוב"): טיפול בתופעות גיל המעבר בגישה אינטגרטיבית מערבית וסינית.
לקריאת הכתבה >>>
 
לא על ה-CHONG לבדו
כתבה מאת יעל שני (עיתון "אורז"): שימוש במרידאנים לטיפול בנשים.
לקריאת הכתבה >>>

יעל שני בבית מרקחת סיני
יעל שני בבית מרקחת סיני
יעל שני, דרך סין - קליניקה לרפואה סינית ושיאצו
לייבסיטי - בניית אתרים