יעל שני, דרך סין - קליניקה לרפואה סינית ושיאצו

דף הבית >> בעיות במערכת העיכול >> הפרעות אכילה

הפרעות אכילה

הפרעות אכילה הן הפרעות נפשיות, הבאות לידי ביטוי באכילה לא סדירה שמובילה לנזקים פיזיים. התרבות בה אנו חיים מקדשת את הרזון כאידיאל היופי והדבר משפיע רבות על הרגלי האכילה שלנו. כ-10% מן האוכלוסיה סובלים מהפרעות אכילה, מתוכן כ-90% נשים וביניהן נערות מתבגרות באחוז גבוה מאוד.

התפתחותן של הפרעות אכילה נגרמת כתוצאה משילוב של גורמים תרבותיים וחברתיים, יחד עם גורמים נפשיים, גנטיים ופיזיולוגיים.


ישנו ספקטרום רחב של הפרעות אכילה, אך הנפוצות ביותר הן אנורקסיה ובולימיה.
 

אנורקסיה

מקור המילה אנורקסיה הוא ביוונית, ומשמעה: אי-תיאבון. אנורקסיה נרבוזה, היא הפרעה המאופיינת באובדן משקל קיצוני, אשר נגרם על-ידי הרעבה יזומה. הסובלים מאנורקסיה חוששים מהשמנה ובשל כך הופכים להיות רזים באופן קיצוני. אנורקסיה עלולה לגרום לרזון קיצוני, הפסקת הוסת אצל נשים (אמנוריאה), ירידה בתפקוד המערכת החיסונית, הפרעות קצב לב והדלדלות סידן בגוף.
 

בולימיה

בולימיה, או בשמה המלא, בולימיה נרבוזה, היא הפרעה המאופיינת בצריכת כמות גדולה מאוד של מזון בזמן קצר, ולאחריה ביצוע פעולת "היטהרות" באמצעות הקאה, צריכת חומרים משלשלים או משתנים, חוקן, צום ארוך או פעילות גופנית מרובה. גם הסובלים מבולימיה חוששים מהשמנה ומבלים חלק ניכר מזמנם במחשבות על המראה החיצוני שלהם והשוואות בינם לבין אחרים. בולימיה עלולה לגרום לפגיעה באיזון רמות האשלגן בגוף, נזקים לשיניים (כתוצאה מהמגע התכוף עם חומצות הקיבה), סכנה לקרעים בוושט ועוד.


שתי המחלות מסוכנות לבריאות וללא טיפול עלולות אף להחמיר ולגרום למוות.


הטיפול בהפרעות אכילה ברפואה המערבית

הטיפול שמעניקה הרפואה המערבית יהיה לרוב משולב בין טיפול פיזי לטיפול נפשי. הטיפול הפיזי מטפל הן בתסמינים שנוצרו עקב הפרעת האכילה והן בהשבת הגוף למשקל תקין. הטיפול הנפשי, משלב, לרוב, טיפול תרופתי יחד עם טיפול התנהגותי-קוגנטיבי, ומנסה להשיב למטופל תחושה של ערך עצמי, דימוי גוף חיובי והרגלי אכילה מאוזנים.


הטיפול בהפרעות אכילה ברפואה הסינית

מדוע הפרעות אכילה כה נפוצות במערב ופחות נפוצות במזרח? משום שבמזרח אנשים, שטרם נחשפו לתרבות המערב, אוכלים כמה שהם צריכים, ואילו במערב האיזון הטבעי הזה הופר.

לפי הרפואה הסינית כל מחלה היא ביטוי של חוסר איזון במערכת הפיזית והנפשית. כך גם במקרה של הפרעות אכילה.

הטיפול ברפואה סינית משלב שיאצו, דיקור סיני, צמחי מרפא סיניים והמלצות לתזונה ואורח חיים מתאימים, ומתמקד בטיפול בתופעות הלוואי של ההפרעה, בהורדות רמות החרדה והלחץ הנלווים אליה, בחיזוק הגוף ובהשבת האיזון והזרימה הטבעיים שלו. בכך נותנת הרפואה הסינית טיפול משלים ותומך, לטיפול הניתן על ידי הרפואה המערבית. השילוב בין השניים מגביר את אפקטיביות הטיפול ואת הסיכויים להצלחתו.

 

דרך סין - בקרו אותנו בפייסבוק
התחברו לקבלת עידכונים קישור לפייסבוק

המאבק בנגיף הקורונה
כתבה ב-YNET על האופן בו נעשה שימוש ברפואה הסינית על מנת להילחם בנגיף הקורונה בסין.
בואו לשמוע את יעל בשידור
ראיון עם יעל שני בתוכנית רדיו בהנחיית פאר לי שחר, בנושא דיכאון וחרדה בהיבט של רפואה סינית. את יעל אפשר לשמוע החל מדקה 30:40. 

גיל המעבר בראיה הוליסטית
כתבה מאת יעל שני (עיתון "הישוב"): טיפול בתופעות גיל המעבר בגישה אינטגרטיבית מערבית וסינית.
לקריאת הכתבה >>>
 
לא על ה-CHONG לבדו
כתבה מאת יעל שני (עיתון "אורז"): שימוש במרידאנים לטיפול בנשים.
לקריאת הכתבה >>>

יעל שני בבית מרקחת סיני
יעל שני בבית מרקחת סיני
יעל שני, דרך סין - קליניקה לרפואה סינית ושיאצו
לייבסיטי - בניית אתרים